Over Meplushyou

Meplushyou staat voor handgemaakte knuffels van hoge kwaliteit.
Alle knuffels worden met veel zorg gemaakt door de persoon achter Meplushyou; Marlou.

De knuffels worden gemaakt met super zachte 'minky'-knuffelstof. Details, zoals ogen, worden met een borduurmachine gemaakt. De vulling van de knuffels is fiberfill. Vaak bevatten ze ook plastic korrels, om de knuffel zwaarder te maken en te helpen met staan.

Alle op maat gemaakte knuffels hebben een satijnen Meplushyou-label en hebben een certficiaat met handtekening.

Prijzen en prijsaanvragen

Wil je een op maat gemaakte knuffel? Neem dan contact met me op voor een prijsaanvraag.
Prijsaanvragen zijn 3 maanden geldig.

Bekijk voor basisprijzen mijn prijslijst. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Let op dat dit indicaties zijn; neem contact met me op voor een concrete prijsopgave.

Voorwaarden

Bij het plaatsen van een bestelling ga je (= de koper) akkoord met onderstaande voorwaarden.
Laatste aanpassing: 19 januari 2019.

Betaling

Ik vraag betaling vooraf. Verzendkosten mogen eventueel later betaald worden, zodra de knuffel klaar is.

Bij bekende karakters accepteer ik een aanbetaling van 50%. De andere 50% betaal je zodra de knuffel klaar is.
In bijzondere gevallen accepteer is betalingsregelingen, neem hierover gerust contact met me op.
De knuffel wordt altijd pas verstuurd nadat het volledige bedrag betaald is.

De volgende betalingsmethoden zijn mogelijk:

Verwerking en verwerkingstijd

Het op maat maken van een knuffel kan tussen de 3 weken en meerdere maanden duren. Gemiddeld kost het mij 4-5 weken tijd. Hoe lang het duurt hangt af van hoe complex het karakter is, en wat er van te voren afgesproken is. Als je een specifieke deadline hebt, laat me dit vóór je bestelling weten - ik kan je dan vertellen of dit haalbaar is.

Terwijl ik bezig ben met je knuffel, zal ik 'work in progress'-foto's plaatsen op mijn social media. Als je dit liever niet wilt, laat me dit dan weten.

Let op dat ik maar in mijn eentje ben. Dit is niet mijn fulltime baan. Het kan voorkomen dat er iets gebeurt waardoor je bestelling vertraging oploopt. Mocht dit voorkomen, dan zal ik je altijd tijdig op de hoogte stellen.

Retourneren (Wet Koop op afstand)

Op maat gemaakt product

Koop je een product dat speciaal voor jou gemaakt is (een 'commission')? Dan heb je geen recht op bedenktijd en je kunt je product niet retourneren. Zodra je betaling is gedaan heb je geen recht meer op geld terug.

Kant-en-klaar product

Koop je een product dat reeds gemaakt is? Dan heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen vanaf aankoopdatum. Dit geldt alleen voor kant-en-klare producten. Indien je van de koop af wilt zien, mail je naar marlou@meplushyou.com. Als koper ben je verantwoordelijk voor een nette retourzending en betaal je de verzendkosten voor het terugsturen. Kies voor een retourzending met tracking-informatie. Zodra je product in goede orde is ontvangen, krijg je het volledige aankoopbedrag terug, inclusief initiele verzendkosten (dus niet de retourkosten). Bewaar bij het retourneren altijd goed je verzendbewijs.

Verzenden

Verzendtijden

Zodra het product klaar is wordt het z.s.m. verzonden. Binnen Nederland duurt het dan nog meestal 1 of 2 werkdagen voordat het bij je thuis is.

Indicatie verzendtijden per land:

Verzendmethode

Binnen Nederland en Europa worden knuffels verstuurd via DPD of PostNL met tracking-informatie.
Verzendingen naar de rest van de wereld gaan meestal via DPD, PostNL, Deutsche Post of FedEx.

Douane (alleen voor klanten buiten Europa)

Internationale kopers buiten Europa zijn zelf verantwoordelijk voor eventuele invoerrechten, douane-kosten en dergelijke toeslagen. Buiten Europa kan het zijn dat je bestelling door de douane/customs gecheckt wordt; hierdoor kan de verzendtijd langer zijn.

Referenties/voorbeelden

Wanneer je een knuffel door mij laat maken, gaaf me dan een duidelijke beschrijving en indien mogelijk, duidelijke afbeeldingen van het karakter.

Indien je meerdere afbeeldingen ter referentie opstuurt, geef dan duidelijk aan welke elementen van welke afbeeldingen gebruikt dienen te worden.

Ik zal altijd mijn best doen om de best passende kleur stof te vinden bij je karakter. Let wel op dat minky niet in álle kleuren beschikbaar is en kleuren er verschillend uitzien op verschillende monitoren.

Stijl & artistieke vrijheid

Ik zal mijn uiterste best doen om je referentie/gekozen karakter zo goed mogelijk na te maken. Houd er echter rekening mee dat ik als kunstenaar mijn eigen stijl heb. Door mijn eigen methoden en persoonlijke smaak zal er altijd stilering plaatsvinden. Zie mijn eerdere werk voor voorbeelden. Bestel alleen bij mij als je zeker weet dat je mijn stijl van knuffels maken mooi vindt; restitutie is niet mogelijk als de stijl niet naar wens is.

Aanpassingen

Zodra ik begonnen ben met het maken van de knuffel, accepteer ik geen (gratis) aanpassingen meer. Wees daarom bij het beschrijven van je knuffel zo duidelijk mogelijk.

Veiligheid

De knuffels zijn gemaakt om mee te knuffelen en te spelen; hoewel ze tegen een stootje kunnen is het niet aan te raden om er ruig mee om te gaan. Omdat de knuffels niet in een fabriek worden gemaakt, hebben ze geen veiligheidskeurmerken of certificeringen.

Bestel je een knuffel voor een jong kind? Geef dit dan aan bij je bestelling. Ik zal hier rekening mee houden bij het gebruik van materialen.

Onderhoud

Je nieuwe knuffel is niet geschikt voor de wasmachine. Wordt hij toch vies? Maak hem schoon met een vochtige doek, met eventueel wat zeep of wasmiddel. Vlekken kunnnen eventueel ook met 'Alcohol Ketonatus' worden verwijderd. Gebruik geen zeep of alcohol op de geborduurde onderdelen. Borstel de 'vacht' na het schoonmaken met een schone tandenborstel of kattenborstel.

Overige informatie

Op mijn DeviantArt en Facebook vind je recente voorbeelden van mijn werk. Op instagram vind je de meeste 'work in progress'-afbeeldingen.

Stoffen

De basisstof voor mijn knuffels is Minky; een pluche-stof. Deze stof is super zacht en in vele kleuren leverbaar.
Mocht je voorkeur hebben voor een andere stof is dat natuurlijk mogelijk. Accessoires en kleding kunnen in overleg in andere type stoffen worden gemaakt (denk aan een katoenen shirt).

Naaimachine

Ik maak knuffels grotendeels met mijn naaimachine. Kleine onderdelen worden met de hand genaaid.

Borduren

Details op je knuffel, zoals ogen, markeringen e.d. worden met een borduurmachine geborduurd.

Airbrushen

Bijzondere details zoals gradients/verlopen, die niet op te lossen zijn met stof of borduren, worden met airbrushing gedaan.

Contactinformatie

Meplushyou
Boekeloseweg 17
7553DK Hengelo
Nederland

E-mailadres: marlou@meplushyou.com

BTWnummer: NL200415566B01
KVKnummer: 64551679

Instagram: instagram.com/meplushyou
Facebook: facebook.com/meplushyou
DeviantArt: meplushyou.deviantart.com
Etsy: meplushyou.etsy.com

Stuur een e-mail